Što čitati – pitali smo našu urednicu

Što trenutno čitaš pitali smo našu urednicu Danijelu Medaković.

Upravo sam završila sa čitanjem romana hrvatskog autora Frane Herende Soba 909.

Ovaj roman govori o mladom menadžeru u trenutku karijere kada shvaća kako korporativan svijet nije svijet u kojem se više vidi. Njegove vrijednosti su drugačije, “ljudskije” od vrijednosti korporacije i ako ostane u tim vodama mora prodati dio sebe.

Kako shvaća sebe, svoju ulogu, svoje vrijednosti tako donosi radikalne ali za sebe ispravne i vrlo hrabre odluke i to u trenucima kada je došlo do velikog emocionalnog nezadovoljstva i disbalansa.

Svatko tko je jednom radio u korporaciji ili još uvijek radi neizbježno će prepoznati obrasce visokog i srednjeg menadžmenta i način na koji komuniciraju, podmeću, prezentiraju, a autor tu iskreno progovara o onome što mnogi misle a ne usude se reći.

Provocira u čitatelju da preispita sebe, svoje stavove i ponašanja ne samo u poslovnom nego i u privatnom životu. Možda najviše onom seksualnom. Knjiga obiluje eksplicitnim seksom i erotikom i svakako potiče na preispitivanje i tog segmenta života, ali iako eksplicitna kroz Franinu profinjenost pričanja i građenja priče Soba 909 nije nimalo vulgarna.

Zašto je naziv Soba 909, što se točno tamo događa, kako sve to na njega utječe i pomaže li to u donošenju nekih odluka i poteza svakako pročitajte sami.

Nakon ovoga romana vjerujem da ćete dobro preispitati svoje motive i ispunjenost životom, ja svakako jesam.