Kako se uzemljiti i zašto je to važno

Kao ljudskim bićima koja žive na zemlji važno je znati kako se uzemljiti, a u današnje doba je i prijeko potrebno.

Često čuješ od ljudi koji se bave osobnim razvojem da je važno uzemljiti se, ali možda u potpunosti ne razumiješ što to znači. Evo kratkoga objašnjenja zašto je važno i kako to najbrže i najjednostavnije napraviti.

Uzemljiti se je jedan od načina da se povežeš sa zemljom što će ti pomoći da se povežeš i sa svojim tijelom i smanjiš broj misli u glavi. Neki od nas su više skloni otići u misaone procese i zaboraviti na tijelo i na to da smo svi zemaljska bića. Nema ničega lošega u tome, ali već kada živimo na planetu Zemlji najbolji način da ostanemo povezani s njom je putem našeg tijela.

Uzemljenje je zapravo proces koji nas vraća u tijelo jer tijelo je instrument koji nam pokazuje sve ono što se na emocionalnom, duhovnom i energetskom planu događa.

Jedan od najlakših načina da se uzemljiš je staviti pažnju na dah i to kako ulazi u naše tijelo i izlazi iz njega. Nakon otprilike 10 udaha i izdaha primijetiti ćeš kako je povezanost s tijelom veća i kako jače osjećaš fizičke senzacije.

Prvi udah svjesno udahni u svoju glavu, nakon toga prijeđi na vrat, potom na ramena i tako sve do stopala, stavljajući svakim udahom pažnju na neki drugi dio tijela, od vrha glave prema stopalima. Samo nekoliko minuta uzemljenja vraća te u tijelo i na zemlju i to zapravo znači uzemljiti se.

Možeš otići i nekoliko koraka dalje i zamisliti kako iz svojih stopala puštaš sitno korijenje u zemlju i na taj način se s njom povezuješ. Korijenje putuje s tobom svuda , uzemljuje te i daje ti energiju iz Zemlje i kroz dan ga možeš osvijestiti dok hodaš, radiš, odmaraš.

Naše tijelo i naše energetsko polje su veliki spremnici energije, i kako dobivamo energiju kroz duhovne spoznaje i vježbe naš je zadatak da se sjetimo da je možemo dobiti i kroz energiju zemlje a naše tijelo je tu alat koji ujednačava te dvije energije i dovodi nas u balans.

Kada smo povezani na te dvije cjeline jednostavno postajemo sigurno utočište za naš duh, za naš um i za našu energiju.

Ovo je jednostavan način kako se možemo svakoga dana povezati sa svojim tijelom i zemljom, najbolje odmah na početku dana jer najveći benefit uzemljenja je zapravo taj da postigneš svjesnost o tijelu i zemlji po kojoj hodaš.

Pročitaj još:
Povijest moje budućnosti
Smanjiti očekivanja od sebe i drugih – evo kako
Kako koristiti vizualizaciju kao tehniku kreiranja onoga što želiš biti

Foto: Pexels, Unsplash