Advent u Blatu

Udruga Inkubator sreće održala Advent u Blatu

Na inicijativu članova i predsjednice udruge Inkubator sreće 10. i 17.12.2023. održana je manifestacija Advent u Blatu.

Prva ovakva akcija udruge Inkubator sreće podržana je od strane Vijeća MO Blato te NK Blata. Na Adventu u Blatu kroz dva dana programa skupilo se 47 djece koja su sudjelovala na radionicama “Pismo djedu Božićnjaku” i izradi kuglica za bor, dok je 45 odraslih uživalo u kuhanom vinu, pizzama i palačinkama koje su bile dostupne uz donacije.

Dječja radionica pod vodstvom Borke Živković- volonterke u Udruzi Inkubator sreće

Cilj prikupljanja donacija kroz ovu aktivnost je djeci u Blatu osigurati rekreativne i edukativne sadržaje u vrijeme školskih praznika.

Vijeće MO Blato osiguralo je prostor za održavanje radionica, NK Blato je zbog ružnog vremena ustupilo prostor te opremu za kuhanje vina, kako bi aktivnosti bile održane u nutarnjim prostorija. Donacija od 25 litara vina dobivena je od Vina Petrovečki , za namirnice pizze se pobrinula Lareto grupa d.o.o. a za pečenje pizza divni majstori Marko i Ivan iz Pizza storea.

Posjetitelji

Naravno ni naši volonteri tu nisu zakazali, odrađeno je ukupno 112 volonterskih sati. Mirela, Ksenija, Marija, Vito, Borka, Danijela hvala vam.

Vrijedni volonteri

Kroz oba dana skupljeno je 986,00 kn donacija građana te 1000,00 kn donacije privatnog poduzeća Eko kamini j.d.o.o. iz Blata kojima se neizmjerno zahvaljujemo za pomoć i podršku pri našim prvim koracima u ovakvom tipu aktivnosti. Mozaik knjiga d.o.o. kao poduzeće koje djeluje na području Blata doniralo je 12 knjiga koje će biti korištene na planiranim aktivnostima na školskim praznicima u Blatu.

Ukupan trošak organizacije na teret Udruge Inkubator sreće iznosio je 2358,00 kn.

Veselimo se svi zajedno idućoj godini te novom, još boljem adventu u naselju Blato, jer najbolje se uči iskustvom, zar ne?