Aleksandra Ivanac: Za mene je sreća svaka sekunda mog života

Našu suradnicu, Aleksandru Ivanac, mag.prim. obrazovanja i vlasnicu Coaching flow-a pitali smo nekoliko zanimljivih pitanja. Zabavi se s nama!

IS: Predstavi nam se u par rečenica.

 AI: Ja sam jedna vesela Aleksandra. Majka sam već dviju velikih kćeri s kojIma poneka uživam, a ponekad i ne, što je normalno i prirodno, u svakom slučaju je zabavno i izazovno. Učiteljica sam, životni trener i NLP master. Bavim se i Thetahealingom, te medijacijom za odrasle i djecu. Volim silno komunicirati, no ponajviše šutjeti i osluškivati. Humora u mom životu nikad previše, a sport je pod obavezno. 

Foto: privatna arhiva

IS: Što je za tebe sreća?

AI: Za mene je sreća ovaj momenat dok ovo pišem jer mi je dat trenutak da se okrenem sebi. I tako svaka sekunda mog života je sreća. Ponajviše sam sretna kad mi ide u životu ili kad brzo i odlično rješavam probleme. Zastoji me ne čine sretnom jer sam malo nestrpljiva da sačekam njegovu prolaznost i ponovni dolazak sreće. U svakom slučaju znam da će doći i to je sreća dodatna. Volim činiti druge sretnima jer sam tada dvostruko sretnija, a moja sreća se umnožava i postaje veća.

IS: Koja je tvoja jutarnja rutina za sretan početak dana?

AI: Obično si postavljam pitanje. “Zašto si se danas probudila, što je svrha ovog dana, izaberi jednu jedinu riječ i živi je ovaj dan”Ako sam izabrala SMIRENJE, svaki put kad se nađem da brzam, sjetim se i usporim…….odlično mi je to

IS: Kada bi imala jednu super moć, koja bi to bila? 

AI: Supermoć koju bi željela imati je znati prodat svoj proizvod i to za dobre pare. 

IS: Tko ti je najveća inspiracija?

AI: Najveća inspiracija su mi američki motivacijski govornici: Denzel Washington, Less Brawn, Hal Elrod, Mel Robbins

IS: Na koji uspjeh si najviše ponosna u svom životu?

Na svaki financijski uspjeh, a jedan od njih je bio kad sam tijekom godine silno teško odvajala novac svaki mjesec i uspjela  u ljeti platiti sebi i kćeri, svakoj poseban odlazak na more.

Foto: Privatna arhiva

IS: Što je ono što te uvijek podigne kada stvari postanu teške?

Podigne me svaka rečenica ljudi koji su mi bliski ili manje bliski, a umanjuju moj problem koji se u tome trenutki čini beznačajan. Volim slušati, već sam to napomenula, no aktivno, sva se pretvorim u uho, jer znam da ću dobiti odličnu informaciju i uvijek ju dobijem. 

IS: Koja je tvoja najveća osobna transformacija?

Najveća osobna transformacija da ne gledam svijet kao crn i siv već stvaram boje koje sama želim vidjeti. Drugim riječima ne čekam već hrlim naprijed, no treba mi malo ručna tu i tamo, već sam to spomenula, ono samo da ne pretjeram i da se ne umorim.

IS: Da si slogan na majci, što bi poručila?

Kako sam u životu bila vezana na svašta: roditelje, muža, djecu, kolege, aute, krevete, kuće, kolektiv, prijatelje, e pa sad je dosta i zato moj slogan na majici bi bio vrlo jednostavan i kratak
Ma daj, pusti!!!