You(th) App trening za osobe koje rade s mladima – Maribor, 20.3.-24.3.2024.

Od 20. do 24. ožujka 2024 u Hostelu Pekarna u Mariboru u sklopu projekta You(th) App na kojem je Udruga Inkubator sreće partner zadužen za razvoj mobilne aplikacije Zavod Nefiks organizirao je međunarodni trening za Youth workere. Na treningu je prisustvovalo 30 osoba koje rade s mladima iz Rumunjske, Slovenije i Hrvatske.

U četiri dana treninga istraživalo smo iskustvo rada s mladima u zemljama koje su uključene u projekt, Slovenija, Rumunjska i Hrvatska; te učili o različitim pristupima za aktivno uključivanje mladih, testirali mobilnu aplikaciju 4You(th)work koja je nastala tijekom projekta, vježbali aktivno slušanje, suosjećanje, važnost brige os vojim potrebama kao youth workera kako bi bilo bolji za mlade.

Uz sveobuhvatan trening program uživali smo i u istraživanju Maribora i umrežavanju svih sudionika kao i njihovih organizacija.

Projekt You(th)App (2022-2-SI02-KA220-YOU-000097309) sufinancira Europska unija u okviru programa Erasmus+. Izraženi stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora(-a) i ne odražavaju stajališta Europske unije ili nacionalne agencije. Ne mogu se smatrati odgovornima niti Europska unija niti tijela koja dodjeljuju sredstva.