Iscjeljujući sok od celera prema receptu Medicinskog medija

Anthony William, u svijetu poznat kao Medicinski medij (Medical Medium) , autor istoimene knjige u kojoj nudi kompletne protokole prehrane za razne bolesti, od multiple skleroze preko Hashimota do Sindroma kroničnoga umora vjeruje i preporuča ovaj napitak za čišćenje i iscjeljenje ogranizma.

Medicinski medije vjeruje ” Svježi sok od celera je jedan od najjačih sokova za iscjeljenje cijelog organizma. Čisti, zeleni sok celera je najbolji način kako započeti svoj dan. Uvrstite ga u svoju dnevnu rutinu i ubrzo nećete nijedan dan preskočiti ovaj ljekoviti napitak”.

Image by Steve Buissinne from Pixabay

Kako bi napravila ovaj napitak uzmi celer listaš (cijeli jedan snop), dobro ga operi i ubaci u sokovnik. Za najbolje rezultate popij ga odmah.

Ukoliko nemaš sokovnik, nareži celer na manje komade i stavi ga u blender na najveću brzinu i miksaj dok se ne pretvori u kašu. Dobro ga procijedi kroz gusto sito ili gazu i popij svjež.

Savjet: ako ga napraviš previše, najbolji način za čuvanje je da ga staviš u staklenku s poklopcem i u frižider. Svakako ga popij u roku 3 dana.

Pročitaj još:
Popravite fokus pomoću limuna
Vježbe istezanja prema preporuci Oprah Winfrey
Kako napraviti “zlatno mlijeko” – protuupalni napitak na bazi kurkume