Frida – buntovnica bez konkurencije

U hrvatske knjižare stigla je posebna i prekrasna knjiga – ilustrirana biografija velike Fride Kahlo koju potpisuje ilustratorica Maria Hesse. Čini se da su već mnogi pohrlili za ovom “knjiškom ljepoticom”. 

Nijedna slikarica nije ostavila traga u svjetskoj umjetnosti i popularnoj kulturi kao Frida Kahlo. Fridina magična osobnost nikoga ne ostavlja ravnodušnim, njezina neobična ljepota i osebujan stil osvajaju poput egzotičnog cvijeta, a slike progovaraju jezikom boli i samoće koje svako srce razumije.

Uvijek je živjela u krajnostima, u koloritu ili crnilu, u sreći ili najdubljoj tuzi, u smijehu i pjesmi kojom je voljela privlačiti pozornost ili u samoći ateljea, gdje je slikala iz potpunog očaja.

Malo-pomalo izlazila je iz sjene voljenog supruga, slikara Diega Rivere, i svijet se poklonio najvećoj meksičkoj slikarici svih vremena.

Vječna inspiracija mnogima, nadahnula je i Maríju Hesse da nas povede na ovo čarobno putovanje njezinim životom i djelom.

Što vama znači Frida Kahlo i njezina umjetnost?  Tko je Maria Hesse – autorica ovog knjiškog dragulja? Mlada španjolska ilustratorica  iz Sevilje, koja je već u šestoj godini života pokazivala talent za crtanje i ilustracije radila je za izdavačku kuću Edelvives u proizvodnji udžbenika. Ilustrirala  je  za časopise poput Jot Down, Maasåi Magazine, Fashion & Art, Público, Kireii ili Glamour, te surađivala  s brandovima poput Louise Boutin, Brugal, Compañía Fantástica i Martini.

Biografija Fride Kahlo prevedena je  u četrnaest zemalja i dobitnica je  Nacionalne nagrade za djecu i mlade Brazila- Nakon Fride Marija Hesse objavila je i biografiju glazbenog kameleona Davida Bowieja koja je već prevedena na osam jezika. 

Ostavljam ti svoj portret kako bih mogla biti s tobom svih onih dana i noći kada sam daleko od tebe.

Frida Kahlo

Knjigu možete kupiti u svim većim knjižarama i knjiškim web shopovima. Cijena je 149 kuna. 

Pročitaj još:
- Alis Marić: Za mene je sreća ono što sama stvaram
- Uvijek postoji svjetlo na kraju tunela- poruka je autorice Lee Brezar u novom romanu „Ogledala“
- Što čitati? - U potrazi za autentičnom snagom