Budi svjesnija -sebe

Svjesnost! Ono čemu težiš u životu, a vrlo teško dolaziš do nje je zapravo vrlo lako pokrenuti, naučiti i prihvatiti.

To je zapravo mogućnost prilagodbe i promatranja iskustva s pet primarnih osjetila (miris, okus, dodir, sluh, vid) i ono što zovemo šesto čulo – I SVE TO U SADAŠNJEM TRENUTKU!

Biti svjesna sebe u određenom trenutku, biti svjesna svojih osjećaja i onoga što ti izaziva stres u nekim situacijama čarobna je stvar: u trenutku oslobađa zaglavljenu energiju, smiruje um, pomaže ti se lakše odvojiš od situacije i stvara nove dimenzije tebe za koje nisi ni znala da postoje.

Kako najlakše biti svjesna sebe i trenutka?

Kada pereš posuđe budi svjesna što radiš, obrati pažnju na to kako se osjećaš, na miris deterdženta kojim pereš, topline vode koja ti miluje ruke, na mekoću spužvice koju držiš u ruci…
Dok slažeš rublje uživaj u dodiru tkanine pod prstima, nakratko se zapitaj koje osjećaje u tebi izazivaju različite vrste tkanine.
Dok se voziš na posao uživaj u onome što vidiš, osvijesti svoje tijelo, primijeti kako noga stišće gas, kako ruka mijenja brzine…

I kada postaneš svjesna dogoditi će se tri stvari koje ti mogu promijeniti život zauvijek:

  1. Postati će puno lakše obavljati sve ono što moraš, uz puno manje nervoze, stresa i napora (čak i ako ti to odmah neće biti jasno).
  2. Kao kada kamen baciš u vodu početi će se mijenjati sve više tvojih reakcija na situacije oko tebe, ljude oko tebe, događaje na koje nemaš utjecaj.
    Početi ćeš ih doživljavati mirnije i s više razumijevanja.
  3. Pomoći će ti da zaustaviš strah, otpore i vezanosti koje ti izazivaju stres i sve ono što te vrti u krug – i to zauvijek.

Budi otvorena. Kad počneš sklanjati slojeve onoga tko si bila prije ništa ti neće imati smisla.

Zato budi otvorena, budi ok s tim da puno toga sama o sebi ne znaš, spremna da naučiš… To što otkriješ može te ugodno iznenaditi.

Dozvoljeno je preuzimanje do 600 znakova, uz obavezan link na http://inkubatorsrece.com/