Održan Pozitivan dan-manifestacija za promociju fizičkog i mentalnog zdravlja

U subotu, 22.4.2023. ispred i u Centru za kulturu Novi Zagreb održana je manifestacija Pozitivan dan koja je za cilj imala promociju fizičkog i mentalnog zdravlja.

Na manifestaciji je sudjelovalo 82 osobe, što roditelja, što djece.

Za djecu su na otvorenom organizirane igre pa su tragali za blagom u prirodi, skakali u vrećama, vrtili obruče oko sebe, igrali igre upoznavanja i bacali obruče i na taj način radili na fizičkom zdravlju kroz pokret te na mentalnom uz bolje osvještavanje suradnje, različitosti i prirodnih pojava oko sebe.

Skakanje u vrećama
Igre upoznavanja

U isto vrijeme je za roditelje u dvorani Centra za kulturu organizirano predavanje s temom učinkovitog upravljanja stresom koji je najčešća bolest današnjice gdje su dobili konkretne alate kako si pomoći. Organiziran je i okrugli stol s temom što je to roditeljima i odraslima potrebno u zajednici kako bi bili manje pod stresom i mogli bolje ostvarivati svoju roditeljsku/skrbničku ulogu. Donesen je zaključak da upravo civilno društvo koje prepoznaje potrebe može i treba biti nositelj programa u lokalnoj zajednici te da treba biti svima dostupan bez obzira na financijski status.

U sklopu manifestacije odrađena su 72 volonterska sata koje je odradilo 5 vrijednih volontera.

Na manifestaciji su nam se pridružili izviđači Odreda Savski gaj pri čemu je uspostavljena suradnja između organizacija te ojačana suradnja s Centrom za kulturu Novi Zagreb te Vijećem gradske četvrti Remetinec.

Okrijepa i pauza između igara

Nakon manifestacije izrađena je i brošura Pozitivan dan s igrama i vježbana za djecu i odrasle koju možete preuzeti na linku.

Manifestaciju je u potpunosti financirao Grad Zagreb. Ova objava isključiva je odgovornost Udruge Inkubator sreće i ne izražava u niti jednom svom dijelu stajalište Grada Zagreba.