Odmah otputuj u neki od svjetskih muzeja! Naravno, virtualno

Istražite muzeje diljem svijeta iz udobnosti vlastitog doma.

Putovanja se ne preporučuju ovih dana, možda je i tebi neko otkazano, ali to te ne mora spriječiti da uživaš u umjetnosti i kulturi.

Zahvaljujući projektu Google Arts & Culture koji nudi virtualan obilazak preko 500 različitih galerija i muzeja u cijelom svijetu, možete “otići u bilo koji od njih” iz udobnosti vlastitog doma.

Google Arts & Culture nudi obilazak British muzeja u Londonu, muzeja Van Gogha u Amsterdamu, Guggenheima u New Yorku i stotine drugih što galerija, što muzeja gdje možeš steći znanje o umjetnosti, povijesti i znanosti.

Ovo je odličan način kako da djeca koja su prisiljena ostati kod kuće steknu nova znanja, prošire vidike i steknu nova iskustva.

Izabrali smo za tebe 8 onih najzanimljivijih:

British Museum, London

Smješten u centru Londona ovaj muzej nudi obilazak Velikog dvora i egipatskih mumija. Također na linku British museum virtualni obilazak možete pronaći i stotine drugih artefakata.

Guggenheim museum, New York

Google Street View dozvoljava posjetiteljima prolazak slavnim spiralnim stubama otkuda možeš istražiti djela impresionista i postimpresionista koji se nalaze u ovom muzeju.

Image by SaraJanssen from Pixabay

Musee d’Orsay, Paris

Virtualno možete prošetati i kroz ovu popularnu galeriju koja čuva pregršt djela slavnih francuskih umjetnika koji su živjeli između 1848. i 1914. godine. Vidjeti možete djela Moneta, Cezannea i Gauguina.

Nacionalni muzej suvremene umjetnosti, Seoul

Jedan od najposjećenijih muzeja u Koreji kroz Googleov virtualan obilazak nudi šest katova s postavom suvremene umjetnosti iz Koreje ali i cijeloga svijeta.

Muzej Pergamon, Berlin

Kao jedan od najvećih njemačkih muzeja Pergamon ima puno toga za ponuditi čak i virtualnim obilaskom. Ovaj povijesni muzej je dom brojnih artefakata među kojima su i Ištvanske dveri i Pergamonski oltar.

Rijskmuseum, Amsterdam

Putem Google Streeta straži majstorska djela zlatnog doba Nizozemske, uključujući i ona Rembrandta i Vermeera.

Uffizi galerija, Firenza

Ova naširoko poznata galerija dom je umjetničke zbirke jedne od najpoznatijih talijanskih obitelji, Medici. Zgradu je 1560.g dizajnirao Giorgio Vasan, a za razgled je dostupna iz bilo kojeg dijela svijeta.

Image by dalibro from Pixabay

MASP, Sao Paulo

The Museum de Arte de Sao Paulo neprofitan je brazilski muzej moderne umjetnosti. Njegova zanimljivost je što su umjetnička djela postavljena u posebne okvire pa se stvara dojam da lebde u zraku.