Kamikaza – inspirativna priča

Piše: Lily

Muškarac dok vozi za mene je oličenje seksa. Način na koji upravlja mašinerijom ispod sebe, kako sjedi, kako mu se naziru mišići na rukama, način na koji me gleda dok mi govori, a istovremeno kontrolira situaciju na cesti. On je moćan i siguran. Ruka ima poseban položaj na volanu. To su finese koje samo žensko polje može pojmiti. Metafora jedne muževnosti.

Ako mi još opušteno stavi dlan na koljeno, onako ovlaš, dok je vadio naočale iz pretinca… to sam naučila još kao tinejdžerica… jasan je znak kamo vožnja vodi: u smjeru „Mi nismo prijatelji“

Vozio me  On tako u svom novom Smartu, malenom i skučenom, pa su nam tijela bila bliže nego inače. Dlanovi su nam se dotakli kad sam mu davala kaugumu u ruku. Jako sam cool sudjelovala u razgovoru, iako su mi misli i fokus bile na njegovoj nadlaktici.

On je školski primjer muškarca kojeg treba izbjegavati. Klišej nad klišejom. Ja se s druge strane osviještena žena, s dovoljno životnog iskustva da znam prepoznati nevolju. Promatram njegovo ponašanje i seciram njegovu toksičnost u detalje. Imam već dovoljno materijala da mogu razraditi poglavlja.

No i dalje , kao mušica na lampi na ljetnoj terasi, uporno letim i letim na žarulju,  dok se ne-  spržim. Kamikaza.

Image by Khusen Rustamov from Pixabay

 Možda volim tu vožnju, tu neizvjesnost puta i osjećaj lažne sigurnosti. Za što mi služi  tuđa toksičnost, ako ne za prozor u vlastiti otrov. Onaj s kojim ubijam sebe polako, do praznine bića, jer ne znam kako drugačije isprazniti spremnik natopljen emocijama.

U trenutku kad se prestanem natjecati s toksičnim, kad se samo odmaknem i ne mislim da trebam dokazati da sam iznad toga, bit ću slobodna. Kad igru prerasteš, ne igraš ju da bi to drugima dokazao, nego ju više – ne igraš.

Znam da je moja vožnja ona u kojem će me moj muškarac voziti moćno, sigurno, nećemo  ni znati kamo idemo, no znat ćemo da idemo zajedno na dugo putovanje. Puni i cijeli, zdravi, svaki zasebno.

Očigledno je korak da sam svjesna sebe kao kamikaze, već jedan korak k – tome.

Pa idemo onda polako od -destruktivne i toksične ljubavi u -ono što ne ubija samo sebe.

U ono moćno, sigurno, muževno i – zdravo.