Mentoring under Construction – aktivnost umrežavanja za mentore u aktivnostivnostima Europskih snaga solidarnosti

Aktivnost umrežavanja i izražavanja potreba mentora u sklopu Programa Europskih snaga solidarnosti pod nazivom Mentoring under Construction- let’s face it 2022! održana je od 27.3. do 31.3.2022. u Bukureštu u Rumunjskoj.

Ideja projekta je održavati i jačati Mentoring under Construction zajednicu koja se počela formirati 2020. godine putem online susreta. Zajednicu grade profesionalci za profesionalce kako bi se podigla kvaliteta u mentorstvu kroz:

  • izgradnju zajedničkog razumijevanja ključnih koncepata oko uloge mentora: uloga, odgovornosti, potrebe, kompetencije
  • osobni i profesionalni razvoj kako bi se nosili sa izazovima u mentorstvu
  • dijeljenje znanja i dobrih praksi
  • zajednica mentora spremna podržavati druge mentore, učiti i razvijati se
Foto: privatna arhiva

Na aktivnosti je sudjelovala i predsjednica i voditeljica projekta Udruge Inkubator sreće Danijela Medaković koja je kroz 5 dana aktivnosti uspostavila nove suradnje, prijateljstva i radila na svojim mentorskim kvalitetama. Sredstva za aktivnost osigurana su od strane Agencije za mobilnost i programe EU, a o njima možete više saznati na https://ampeu.hr/

Iza ideje projekta stoji stalna podrška profesionalaca pa ako i vi radite u području mentorstva unutar Udruga možete se priključiti Europskoj zajednici mentora te tako jačati sebe, svoje vještine i kapacitete te pomoći volonterima da dobiju još bolje iskustvo jer ovaj projekt nastavlja i dalje serijom MeetUpova i podrške.

Više o ovom programu možete naći na https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/mentoring-under-construction-let-s-face-it-in-2022.9409/