Europske snage solidarnosti – Imati više

“Imati više” projekt Europskih snaga solidarnosti iniciran je od strane mladih volontera i članova Udruge Inkubator sreće.

Kroz anketiranje mladih u dobi od 18 do 30 godina na uzorku od 27 ispitanika mladi su došli do zaključka da su teme financijske pismenosti od velikog značaja za baš tu dobnu skupinu. Istraživanje je pokazalo da 50% ispitanika studira uz rad a njih 47,1 % radi. Čak 38% ispitanika koji imaju otvoren tekući račun ne zna da banka ima pravo naplatiti mjesečne troškove po računu te je isti postotak onih koji ne znaju u kojim slučajevima se podiže kredit i kakve sve vrste kredita su dostupne na tržištu.

Promjena koju mladi volonteri žele vidjeti je osvješteniji način upravljanja novcem i svjesnost o tome kako se novac troši.

Kako je upravljanje vlastitim financijama preduvjet za stabilan život cilj je stjecanje novih iskustava i vještina od mladih za mlade. Projekt će kroz radionice obuhvatiti najmanje 130 mladih koji žive na području Grda Zagreba i Zagrebačke županije.

Kroz projekt će se također izraditi brošura koja prati radionice i biti će po završetku projekta dostupna za preuzimanje sa mrežnih stranica Udruge.

Ova objava je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.