6 stvari koje si govoriš a blokiraju tvoj uspjeh

1. Nemam vremena.

Ovo je laž koja zaustavlja sve. Zaustavlja svaki proces prije nego što uopće počneš.

Istina je da je veliki izazov pronaći vrijeme za ono što ti želiš, posebno ako imaš uz posao i obaveze poput dodatnog školovanja, brige o obitelji, djece…

Zaista postoje periodi života u kojima imaš manje vremena od većine ljudi, ali stvarnost je da si ti i dalje kapetan SVOG broda.

“Nemojte čekati; vrijeme nikada neće biti” sasvim ispravno “. Započnite tamo gdje se nalazite i radite s bilo kojim alatima koji vam se nalaze na raspolaganju, a bolji će se alati naći dok idete dalje.”

George Herbert

Ako želiš slijediti neki cilj moraš uložiti malo vremena u taj pothvat.

Ako ne možeš odvojiti sate, pokušaj si zakazati manje vremenske periode .

Čak 5 minuta dnevno postaje više od 30 sati godišnje. Petnaest minuta dnevno postaje preko 90 sati, a pola sata pretvara se u 182,5 sati svake godine.

Te se minute zbrajaju. I većina nas ima više vremena nego što misli, ako izbacimo određene navike koje možda čak i ne služe dobro. Poput bezumnog “skrolanja” po društvenim mrežama.

Sve je u dosljednosti. Zamisli svoj veliki cilj kao mramorni blok i svaki dan se zagrebete samo još malo dok ne otkriješ svoje cjelovito remek-djelo.

2. Nisam dovoljno dobra

Istina je da nitko (ili praktički nitko) nije dovoljno dobar kad prvi put započne raditi bilo što.

Mnogi uspješni ljudi naglašavaju da su ih u životu najskuplje stajali (financijski, emocionalno i mentalno) stavovi da nešto što rade mora biti savršeno.

Zato pokušaj bez obzira na sve jer “brušenjem” svojih vještina kroz praksu iz dana u dan postaješ bolja.

Često, postizanje toga da si bolji u nečemu iz dana u dan započinje s jednostavnim obraćanjem pozornosti. Primjeti svoje ideje. I onda, naravno, djeluj u skladu s njima.

Vježbaj i uložite trud da bi bila bolja. Ako se ne potrudiš pokušati, nikad ne možeš biti dovoljno dobra.

Biti dovoljno dobra znači samo to da si u nekom trenutku odlučila uložiti napor i energiju.

3. Nikoga neće biti briga za moj trud i rad

Stalo ti je do tvog posla? Zbog nekog razloga osim novca?

Ako je tako, velike su šanse da će i nekom drugom biti stalo.

To ti pomaže da budeš strastvena u poslu koji želiš raditi. Pomaže u pronalaženju svrhe u radu koja donosi neku vrstu promjene ne samo u tvoj životu, već i u živote drugih.

“Oni koji imaju “zašto ” živjeti, mogu se nositi s gotovo bilo kojim “kako “

– Viktor E. Frankl

Znajući zašto radiš nešto, bilo to na poslu, u obitelji, u prijateljstvu, to zašto te tjera da se pokreneš. Kada neko vrijeme strastveno radiš za veće dobro, ljudima oko tebe počinje biti stalo do toga što ti radiš.

Zastrašujuće je brinuti da nikoga neće biti briga za ono što pokušavaš učiniti, ali još je strašnije ostati tu gdje jesi zbog svojih strahova.

Kreni naprijed i dopusti da te iznenadi kolikim ljudima je stalo.

Dozvoljeno je preuzimanje do 600 znakova, uz obavezan link na http://inkubatorsrece.com/

Stranice: 1 2