U Noći knjige Beletra daruje čitatelje na mjestu radnje

Ovogodišnja Noć knjige održava se 23- travnja pod motom “Knjige koje su mijenjale svijet”, a zbog sigurnosnih mjera program se iz knjižnica i knjižara seli na web.

To je prilika za kombiniranje medija i istraživanje novih mogućnosti komunikacije čitatelja i autora.

U skladu sa svojom misijom objavljivanja domaće žanrovske beletristike i priručnika, romana i priručnika, nakladnička kuća Beletra u Noći knjige sudjeluje s odlomcima iz svog nakladničkog programa u kojima se opisuju hrvatski lokaliteti, pejzaži, gradovi i kvartovi.

Beletrina akcija Pisac na mjestu radnje na taj način proširuje se u akciju – Čitatelj na mjestu radnje.

U tjednu prije Noći knjige Beletra će na svojoj Facebook stranici “Beletra – beletristika i priručnici” objavljivati odlomke iz knjiga hrvatskih autora kao što su “Drugi peron, četvrti kolosijek” (Slavonija), “Starenje za početnike” (Koprivnica), “Tajkunova kći” (Zagreb centar), “Kornelija broji oblake” (Kvarner), “Krletka od mora” (Novi Zagreb) i “Zagrljaj u koji pripadam” (Opatija) te pjesme iz zbirki poezije “Trenutci” (Rijeka) i “Kolekcionar ljubavi” (Zagreb Gornji grad).

Objavljivanje odlomaka na Facebook stranici prati i darivanje, a knjige na dar namijenjene su isključivo čitateljima s adresom na mjestu radnje opisanom u odlomku.

Dobitnici će biti proglašeni u Noći knjige, a odlomci će se na Facebook stranici beletra – beletristika i priručnici objavljivati u sljedeći tjedan dana.