Što čitati? – U potrazi za autentičnom snagom

Pogled na život kroz prizmu psihologije i osobnih promišljanja

Pokazati svoje pravo lice pred svijetom i stajati iza toga tko jesi, baviti se osobnim razvojem i imati hrabrost biti drugačiji glavna je nota knjige Ene Rajić, diplomirane psihologinje i Youtuberice koja svojom spoken word poezijom i obrnutom psihologijom nasmijava i motivira mlade diljem regije.

Knjiga je skup osobnih promišljanja autorice koja se na vrlo jasan, osoban i direktan način obraća mlađoj čitateljskoj publici. Kako sama navodi u knjizi kroz vlastitu transformaciju na studiju psihologije vidjela je koliko se značajno može promijeniti percepcija svijeta, svega oko sebe i svoje nutrine kroz jednostavne metode pozitivne i primjenjene psihologije.

Kako je autorica knjigu podijelila na tri dijela “Provokativne priče za um i dušu” , “S papira u praksu” i “Dnevnik zahvalnosti” vrlo je lako upustiti se u osobni razvoj.

U prvom dijelu čitatelju se otvara percepcija i mijenja način razmišljanja, drugi dio nudi konkretne tehnike i alate koji se mogu odmah primijeniti u svakodnevnom životu, a kroz treći dio autorica iznosi svoje bilješke u vidu dnevnika pomažući čitatelju izvući ono lijepo u svakom danu.

Naglasila bi kako je ovo knjiga za sve generacije. Kako one koji se tek susreću s pojmom osobnog razvoja tako i za one koji su već godinama u toj tematici, jer Enina iskrenost i jednostavnost izaziva i potiče na revidiranje i dublje promišljanje o unutarnjim stanjima u svim fazama života. Definitivno knjiga koju ću u procesu sazrijevanja preporučiti svojoj djeci kao i svima, bez obzira na dob koji tek počinju propitkivati sebe i kroče putem osobne promjene.

Knjiga je izdana u vlastitoj nakladi i možete je naručiti na https://enarajic.com/knjiga/