Što čitati? Tajkunova kći

“U ljubavi, ratu i ortačkom kapitalizmu sve je moguće.”

Dragana R. Tafra u svom prvijencu spojila je dvije strane života glavne junakinje Jelene, odanost obitelji unatoč svemu i ljubav, željenu ali ne izgovorenu.

Jeleni, mladoj kćeri zagrebačkog tajkuna svijet se promjeni preko noći. U samo jednom danu otkriva da njen otac i nije njen te osvijesti ogromnu ljubav prema Luki, bratovom najboljem prijatelju, koji shvaćajući da se u poslovnom carstvu Jeleninog oca događaju pronevjere i krađe seli na drugi kraj svijeta.

U poslovnom okruženju Jelena je hladna i proračunata, ne bira sredstva do cilja i naoko se čini da je u njenom svijetu sve u redu. Ali unutar nje se krije jedan sasvim drugi svijet, koji ne pokazuje nikome. Svijet straha, nesigurnosti, moralnih dvojbi, skrivanja i bježanja od vlastitih i obiteljskih demona, s kojima se teško nosi.

Roman od prve strane plijeni pažnju i poziva čitatelja da krene dalje kroz zanimljive zaplete, kapitalističke igre i unutarnji svijet jedne osobe koja ima sve, ali nema ništa.

Jelenina priča osvještava i poziva na promišljanje koliko je pojedinac spreman žrtvovati za vlastitu obitelj, izložiti se i igrati beskrupulozne igre, ne misleći na sebe i svoje srce.

U toku i nakon čitanja, ne možeš se ne zapitati koliko se prepoznaješ u Jeleninom unutarnjem svijetu, što žrtvuješ za ono što nazivaš odanošću i pripadanjem te kako si zbog toga ne dozvoljavaš ljubav.

Neka autoričin citat libanonskog pjesnika Kahlila Gibrana “Između onoga što smo rekli, a nismo mislili i onoga što smo mislili, a nismo rekli, većina ljubavi bude izgubljena” bude poziv na čitanje ove knjige i pomišljanje o sebi.

Knjigu potraži u svim boljim knjižarama ili naruči na Beletra