Pisanje i parfemi – Frane Herenda spojio svoje dvije ljubavi

U petak na Valentinovo, 14.2. u Kemigu u Bauerovoj ulici u Zagrebu održana je promocija parfema Frane Herende, magistra farmacije i fitoaromaterapeuta.

Odlično odabran datum za ovakvu promociju jer kako sam Frane kaže njegova ljubav prema pisanju kroz ove parfeme pretočena je u ljubav prema aromaterapiji kroz dva prirodna parfema Mak 909 i Urtica 1202.

Frane je autor dvaju romana, Soba 909 i 1202. – djelo o križarskoj opsadi Zadra te priručnika “Prirodna kozmetika”.

Romani su inspiracija za nastanak parfema pa je tako Mak 909 inspiriran romanom Soba 909, korporativnom pričom o otuđenju u modernom svijetu s ljubavnom pričom punom erotskih elemenata. Zavodljive note maka, mandarine, naranče, jasmina, ruže, sandalovine i vanilije pretočene su u parfem za žene koji će te vratiti tvojoj prirodnoj senzualnosti i sjetiti te kako je i ona tu.

S druge strane, Urtica 1202. je unisex miris koji će ti dozvoliti da se povežeš s prirodom i podsjetiti te kako je ona velik dio tvoga bića. Parfem je inspiriran romanom 1202. -roman o križarskoj opsadi Zadra i njegova početna nota je svježi list koprive (lat. urtica- hrv. kopriva), neven, jasmin, iris, sandalovina i list ljubičice.

Ovi potpuno prirodni parfemi mogu se pronaći u Kemig Bauerova 8 ili na www.kosarica.hr

Fotografije: Goran Matošević