Inicijativa POKLON OGRADA u Zagrebu

Situacija u kojoj se trenutno nalazi svjetsko, europsko pa i hrvatsko gospodarstvo je neizvjesna. Što će se dogoditi i kakve će posljedice imati na sve nas možemo samo nagađati.

U cilju pomoći onima koji su najranjivija skupina društva i oni koji su se trenutno, potpuno neočekivano našli na putu da to postanu po uzoru na Njemačke gradove pokrenuta je inicijativa POKLON OGRADA, čista donacija i dobrotvorno djelovanje građana pojedinaca.

Članice inicijative “POKLON OGRADA” Sandra Vukušić, urednica Treća dob Hrvatska, dipl. sociologinja za treću dob, Danijela Medaković urednica portala Inkubator sreće, EFT praktičarka i vlasnica platforme tapkanje.eu i Aleksandra Ivanac, stručnjakinja u komunikacijskim edukacijama, vlasnica Coaching Flow-a i učiteljica razredne nastave odlučile su pokrenuti ovu inicijativu i u Zagrebu, s mogućnosšću proširenja na cijelu Hrvatsku.

U ovakvim vremenima,potrebno je da se solidaliziramo i zaista budemo na pomoć jedni drugima.

U inicijativu su se uključili i zagrebački BBB kroz akciju Plavo srce koji će pomoći da se poštuju sve propisane mjera u prevenciji COVIDA 19.

Photo by Floh Maier on Unsplash

Što ti možeš učiniti?

Spremi paketić s ne kvarljivom hranom, hranom za životinje ili higijenskim potrepštinama, spremi ga u vrećicu i donesi na jednu od dvije zagrebačke lokacije, Keglić ili Park mladenaca, svake subote počevši sa 11.4. 2020. od 11:00 do 14:00 pri tome vodeći računa o preporukama nošenja maske i rukavica i ne zadržavanja. Ostavi ili pokupi svoju vrećicu u prolazu i znaj da kakva god situacija bila tu smo jedni za druge. U vrećicu možeš napisati i neku motivacijsku i pozitivnu poruku da ohrabriš one kojima je trenutno sada teže.

Više možeš daznati na Inicijativa “Poklon ograda”