Inicijativa pljesak za roditelje i djecu

U vrijeme korona krize zahvalni smo i dajemo podršku zdravstvenim djelatnicima, vatrogascima, vojsci, političarima, trgovcima i mnogim drugima koji su važni za funkcioniranje države i društva u ovo vrijeme.

Međutim, vrlo malo se govori o obiteljima.

Odnosno, o roditeljima i djeci.

Cilj ove inicijative je senzibilizacija javnost i pružanje potpore roditeljima koji moraju obavljati svoj posao od kuće, odrađivati kućanske poslove, brinuti za djecu i još voditi računa o dječjim školskim obavezama i zadaćama.

Pitamo li se kako je roditeljima koji  uz sav ovaj strah i  nesigurnost moraju odjednom znati vrlo vješto baratati kompjuterima i raznim softverima kako bi pomogli djeci da odrade  svoje zadatke.

Sjetimo se obitelji koje su uz sve to ostale bez krova nad glavom ili bez prihoda zbog otkaza koje su roditelji dobili.

Najmanje što možemo je od srca im dati podršku.

Photo by Patrick Fore on Unsplash

Zaplješćimo i djeci jer se ne mogu družiti sa svojim prijateljima i slobodno se igrati u parku – a svi znamo koliko je to djeci potrebno i važno za psihofizički razvoj.

Udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva već godinama pružaju pomoć i podršku roditeljima, pa tako i u ovoj krizi pružajući im besplatna savjetovanja i edukacije.

Ali želimo učiniti i nešto više.

Želimo osvijestiti javnost i državne institucije o položaju u kojem se nalaze mnoge obitelji i zato pokrećemo inicijativu PLJESAK ZA RODITELJE I DJECU koji hrabro navigiraju kroz ovu krizu ne žaleći se, već se snalazeći kako znaju.

Nadamo se da će cijela Hrvatska u subotu 18.04. u 19 sati zapljeskati za djecu i roditelje i tako im dati podršku!  

www.najsretnijabeba.webs.com

www.abecedaroditeljstva.com